Nilan anlægget, spørgsmål og vejledning


Quick Guide VP 18 Compact - Scandibyg

Brugervejledning
(Disse kan også findes på Østjysk Boligs hjemmeside)

Det anbefales meget at man læser disse grundigt inden man kontakter en superbruger, 
og i sidste tilfælde en servicetekniker, men vi vil selvfølgelig give en gennemgang hvis folk ønsker dette.

Vi var idag til Superbruger" møde i mårslet, og kan i den anledning svare på en række spørgsmål:

Der er ikke kommet solceller op, pga. is på tagene, det er forståeligt nok, da vores kære håndværkere nødigt skulle komme til skade.

Så fik vi en grundig gennemgang af huset, dog ikke mere end det der står i brugermanualen.

1. Der er 3 udsugninger steder i huset; Badeværelset, Emhætten og på 1. sal (Når man tænder for emhætten suger den ekstra kraftigt i den periode man indstiller den til (30 min eller 60 min), og går derefter tilbage til normal.

2. Det kan ikke anbefales at man selv forsøger at indstille ind- / udsugnings kanalerne, da de er nøje indstillet og passer til de rum hvor de sidder.

3. Der sidder 2 filte ved emhætten, det ene bag en låge i krydderiskabet, det andet under selve emhætten, disse kan begge vaskes i opvaskemaskinen / vand med fedtopløser.

4. Når vi fredag møder op derude, og har fået vores nøgler, er det vigtigt at man tjekker at alle ens radiatorer er tændt, og står på den ønskede temperatur (pr. standart er Nilan anlægget sat på 22 grader, og radiatorene vil kun tænde hvis temperaturen i rummet er under de 22 grader, og de vil automatisk slukke når temperaturen er på det ønskede niveau.
(Der sidder en sortknap til venstre på Nilan anlægget, tryk på denne også vil der blive tændt for radiatorerne i en periode på 2 timer (I praksis sætter anlægget temperaturen op med 3 grader i en periode på 2 timer, og går tilbage til den temperaturen man normal har))

5. Det er muligt at købe et pollenfilter til anlægget, dette sidder på indsugningen, der ud over sidder der 2 filtre ved anlægget disse skal støvsuges / skiftes (hvis der er behov for det) hver kvartal / 90 dage, dette er for at holde anlægget så effektivt som så muligt. 

Hvis man f.eks. ønsker et soveværelse med en lavere temperatur kan man undlade at tænde radiatoren i det rum, men Nilan anlægget vil stadigvæk skifte luften ud, og puste ny luft ind.

Da solcellerne ikke var sat op endnu, fik vi ikke en gennemgang af hvordan det virker, men Kristian fra ØJB sagde at vi godt kan regne med at Solcellerne bidrager med cirka 2000 kwh/året. (Hæng ikke ham eller mig op på dette)

Så skal vi også være opmærksomme på at der nok vil ske en stigning i EL forbrug ift. det man normal bruger, da vi overgår til El varme og El opvarmet vand, så den energi som Nilan anlæget ikke omdanner ved hjælp af varmepumpen bliver taget fra el-nettet, men da vi stadigvæk er på Netto ordningen, så vil vi sommer perioderne hvor der kun bruger brugt energi på at lave varmt vand, mens solcellerne genere mere energi end huset forbruger blive opsparet energi man forbruger af om vinteren.
(Det anslås at anlægget i sig selv bruger cirka 2000 kwh om året)

(Tænkt eksempel; Om sommeren spare man 1000 kwh sammen, disse bliver så brugt om vinteren og det er så først når man har brugt mere end 1000 kwh at man skal betale for strøm igen)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar