onsdag den 24. oktober 2012

Forslag #1, inddragelse af fællesarealer til privat have

Her er et forslag til, hvilke fællesarealer der kan inddrages som haver.

Tegningen er tænkt sådan, at stort set hvert enderækkehus får have fra bagterrassen, forbi vinduet, så disse bliver skærmet af for forbipasserende mm. og hen til skuret
Tegning skal ikke ses som den endelige beslutning, men blot en ide til, hvordan man kan inddele de forskellige haver, så alle får noget.


Her under må i meget gerne kommentere på hvad i syntes om dette forslag, eller evt. komme med et forslag selv, Her er et Link til tom plantegning, hvis i har et forslag i gerne vil vise.

12 kommentarer:

  1. syntes godt om ideen med at indrage noget af fællesarealet til privat haver... hvad betyder det, at nogen for blokke (2 nederste til venstre) er der tegnet streger helt ud for hver have (jeg antager det er det de skal vise), og for de andre blokke er der blot tegnet en stor firkant omkring bloggen (skal man blot selv tænke stregerne, eller?)?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja man skal forestille sig, at der er tegnet streger for hver have. Blok 7 og Blok 6 (de nederste) skal tjene som eksempler, mens blok 5 endnu ikke er tegnet færdigt.

      Slet
  2. Jeg synes at det ser spændende ud!
    Men mente at det er en der har skrevet at der går kantsten helt op til de af ende boligerne der vender mod parketingspladsen?
    Er der taget højde for niveau forskelle? Mener bl.a. at der er stor niveau forskel ved blok 1. Ved ikke om det kan lade sig gøre i en have.
    Mht. at størrelsen på gaverne er forskellige, så synes jeg ikke at det gør noget. Bl.a. er der også nogen der har bedre udsigt end andre osv. Så helt ens bliver det alligevel ikke.
    Hilsen Sara, som skal bo midt i en blok

    Og som er anonym, da jeg lige skal lave en bruger?

    SvarSlet
  3. Tænker at lige netop sådan som du har tegnet det ved de to nederste blokke til venstre,hvor hvert rækkehus har sin egen have,sådan bliver det også for alle de andre. Så går udfra at der skal tegnes lignende streger i de andre felter der er tegnet. Så alle får egen have. Vi skal bo i den nederste blok til højre, og vil da meget gerne have egen have. Det var også det vi fik informeret af boligselskabet, da vi ønskede hvilken bolig vi gerne ville bo i. At hele tanken var at alle skulle have egen have. Tror vi skal passe på med at lave for mange store fællesarealer. Da det bliver et kæmpe fælles arbejde at skulle holde det pænt. Hvorimod ved egen have, sørger man selv for at holde sin have. Vi bor pt i almen bolig+ i KBH, og alle beboerne sukker efter egen have, da vi kun har et stort fællesareal, hvilket er så ærgeligt, også går ideen med et rækkehus lidt væk. Så super tegning du har lavet, synes bare at det er vigtigt at der bliver tilføjet lodrette streger i alle felterne så alle får egen have :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Amalie. Jeg tænkte, at det var nok med at sætte streger for blok 7 og blok 6, så de kunne tjene som eksempler, da det tog temmelig lang tid at sætte stregerne:)

      Slet
    2. Super så ser det rigtig godt ud :)

      Slet
  4. Hov lige endnu en tilføjelse. Skal man ikke også ha privat have foran?? Ved ens eget skur... bare en idé

    SvarSlet
  5. Det areal foran huset, fra skur til skur er ens eget, man får lidt flise indgang, og et stykke jord man kan råde over. Og det er korrekt at der er en ret stor niveau forskel mellem blokkene, der måske naturligt sætter en begrænsning på hvor meget man kan udvide sin have. Men det er altid godt med forslag

    SvarSlet
  6. Er det muligt, at der bliver indhentet nogle priser, så man ved, hvad man siger ja/nej til. Ikke fordi jeg er cry baby, men jeg selv er enemor og har ikke bare en frygtelig masse penge at spytte i en masse ting derude. I hvert fald ikke til at begynde med. Det skal ikke læses, som om, jeg er idedræber, bare at det er godt, hvis udgifterne bliver holdt nede:-)
    Hvordan får man en profil her?

    SvarSlet
  7. Hvis kan ikke ønsker at kommentere som anonym, kan man oprette en bruger her: https://accounts.google.com/NewAccount/

    Udfylde den email man nu har, også vælge et password.

    SvarSlet
  8. Blok 10 og 9 ligger ikke helt som indtegnet på forslaget iflg. den "tomme" plantegning. Blok nr. 9 blokerer nemlig ikke for blok 10's haver. Vi skal bo i blok 10 og håbede nok lidt på, at haven kunne blive lidt større end det, der er tegnet ind på forslaget ovenfor :) Hilsen Niels

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej. Jeg kan også se, at området mellem blok 5 og 6 ser anderledes ud:-). Men da tegningen blev lavet, var den nu heller ikke tænkt som noget færdigt produkt, men blot et udkast til en ide om, hvor meget der skulle være haver og hvad der skulle være fællesarealer:-)

      Slet