tirsdag den 19. februar 2013

Affalds situationen

Vigtigt vedr. affald: Jeg har lige snakket med ham, som står for nedgravede containere hos Affald varme (Jan Walther). Han sagde, _som vi selv har peget på flere gange_ at vores skraldekapacitet er i underkanten ifht. 65 husstande, når der er 14 dages tømning. De regner med, at én husstand laver ca. 100 liter skrald pr. uge, og 65*100*2 uger = 13 m2. Vi har kun 10m2. Dvs. løsningen på problemet er tømninger hver uge. Det er altså _ikke nødvendigvis_ fordi folk smider "forkert" skrald ud, som sætter sig fast midt i containeren, men derimod fordi kapaciteten er for lav. At gå fra 14 dages tømninger til ugentlige tømninger koster pt. 4290 kr pr. år for 2 containere (2145 pr container). Dvs. det koster 5,5 kr pr husstand pr. md., som Sara også har skrevet før.

Jeg synes ærlig talt at Østjysk bolig (Vibeke) skal på banen hurtigst muligt og få rettet det her op. Der er jo tale om småpenge. Og det er da helt ubegribeligt, hvordan der er blevet regnet forkert på det her fra ØJB's side så mange gange (der er formegetnlig regnet efter ugentlige tømninger vil jeg tro). Skuffende. Folk begynder jo at anklage hinanden herinde på facebook for at alt muligt underligt pga. det her, men det er jo også lidt pudsigt, at det først er efter 10 dage, det sætter sig fast hver gang. Det er jo ca. der, vi har brugt vores 10 m3.

For mig at se er der altså ikke tale om nogen beboere, som gør noget forkert. Jan Walther sagde i øvrigt, at det f.eks. er lange metalgenstande, cykeldæk, cykelslanger o. lign. (evt. også papkasser), som sætter tromlen i klemme. Han har aldrig oplevet plasticposer gøre det. Hverken små eller "store" sorte plastsække. Sørg bare for, at de kan ligge i tromlen uden man skal trykke dem derned, så er der ingen problemer, sagde han.

Spørgsmålet er bare, om ikke vi skal få sat ugentlige tømninger i gang hurtigst muligt, når det er den pris vi snakker om?

I øvrigt ville han få skraldemændene til at tage det skrald med, som ligger ved siden af, hvis vi sørger for, at det kommer i store plasticsække. Er der nogen, som har mulighed for at ordne det (jeg vil mægtig gerne hjælpe, men vi har ingen store sække)?

VH Niels, nr. 284.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar